Melartinin kantaatti Koulutiellä, EM117 Porissa 9.5.2020

Porissa toimi Porin suomenkielinen yksityistyttökoulu 1880-1920 ja Porin tyttölyseo 1920-1974 jatkuen Kuninkaanhaan kouluna peruskoulun tulon myötä. Lauantaina 9.5.2020 klo 16 on konsertti ”KOULUTIELLÄ” Kuninkaanhaan koulun juhlasalissa, päänumerona Porin tyttölyseon 50-vuotisjuhlakantaatti ”Koulutiellä”. Kantaatti on professori Erkki Melartinin säveltämä ja lehtori Anna Purasen sanoittama kuoro- ja orkesteriteos.

Konsertissa esiintyvät Tyttökuoro Sävelsirkut ja Juhlakuoro Singus sekä Palmgren-konservatorion kamariorkesteri. Kuoron valmentaa Minna Liettyä-Tyni ja orkesterin Juuso Wallin. Esityksen johtaa Guido Ausmaa. Kantaatin esityksessä on ensi kerran mukana visuaalisia elementtejä, jotka valmistuvat Kuninkaanhaan koulun kuvataidekurssin oppilaiden toimesta Sari Hiltusen johdolla. Konsertin väliaikatarjoilun järjestää Kuninkaanhaan koulun vanhempainyhdistys. Konsertti on julkinen, lippuja myydään etukäteen ja ennen konserttia ovelta. Lisätietoja.