Teosluettelo – Work catalog

Wikipediassa on systemaattinen teosluettelo, joka pohjautuu tuoreimpaan teosluettelotietoon ja kattaa Melartinin koko tuotannon.

Heikki Poroila: Erkki Melartinin teosluettelo – Erkki Melartin Werkverzeichnis – Erkki Melartin Work Catalog (Helsinki, Suomen musiikkikirjastoyhdistys, 2016). – Melko hyvin ajan tasalla oleva ja Melartinin tuotannon kattava luettelo, joka on järjestetty opusnumeroiden ja EM-numeroitujen teosten numerojärjestyksessä.  Luettelon voi ostaa seuran kautta edulliseen 20 euron hintaan.

Luettelosta on julkaistu myös päivittyvä PDF-versio, joka sisältää korjausten lisäksi myös kaiken uuden informaation. Jos etsit korostuneesti uusinta tietoa, käytä PDF-versiota tai ota suoraan yhteyttä tekijään (info@heikkiporoila.fi).

Sibelius-Akatemian kirjaston arkistossa on Suomen suurin Melartin-käsikirjoitusten kokoelma. Kokoelmasta on olemassa Heikki Poroilan laatima yksityiskohtainen luettelo (luettelo on epätarkka, uudempi versio on valmisteilla). Useimmat käsikirjoitukset on myös digitoitu ja ne löytyvät Taju-tietokannasta parhaiten tämän käsikirjoitusluettelon numerolla.