Nuotteja – Scores and prefaces

Pääosin Erkki Melartin -seura ry:n puhtaaksikirjoituttamia nuotteja PDF-muodossa. Erkki Melartin on säveltäjänä tekijänoikeudellisesti vapaa, mutta jotkut hänen lauluteoksistaan ovat edelleen suojattuja tekstin tekijän pidemmän suoja-ajan takia. Näillä sivuilla julkaistut nuotit ovat vapaasti käytettävissä ei-kaupallisiin tarkoituksiin. – All scores published here are free to study and download for non-commercial purposes. Hire materials are available from Fennica Gehrman.

Erkki Melartin -seura on saanut Kulttuurirahastolta apurahaa Melartinin sinfonioiden tarkistettujen laitosten valmistamiseksi. Oheisista linkeistä pääsee tutkimaan valmistuneiden sinfonioiden partituureja ja tutustumaan Tuire Ranta-Meyerin ja puhtaaksikirjoitustyön tekijän, Jani Kyllösen kirjoittamiin esipuheisiin. Sinfonioiden tarkistettujen laitosten maksullisia orkesteriaineistoja välittää yksinoikeudella Fennica Gehrman.

Sinfonia nro 1, op. 30, nro 1, c-molli

Sinfonia nro 2, op. 30, nro 2, e-molli

Sinfonia nro 3, op. 40, F-duuri

Sinfonia nro 4, op. 80, E-duuri

Sinfonia nro 5, op. 90, a-molli (“Sinfonia brevis”)

Sinfonia nro 6, op. 100

Marjatta, op. 79

Traumgesicht, op. 70

Väinämöinen luo kanteleen, EM256

Seppä ja liekki, op. 183

  • Partituuri / Score
  • Kyseessä on Melartinin Kalevala-juhlille 1935 säveltämä pianoteos, jota ei kuitenkaan esitetty juhlilla. Puhtaaksikirjoituksen on tehnyt Jani Kyllönen.

Koulutiellä, EM117
Porin Tipulan Seniorit ry julkaisi vuonna 1980 LP-levyn, joka sisältää mm. Erkki Melartinin vuonna 1930 Porin tyttölyseon 50-vuotisjuhlille säveltämän kantaatin lausujalle, kuorolle ja pienelle yhtyeelle Koulutiellä (EM117) Anna Purasen tekstiin. Kun tämä äänilevy on nykyään perin harvinainen, Porin Tipulan Seniorit ry on halunnut tarjota Melartinin sävellyksen myös suoraan verkon kautta kuunneltavaksi tai ladattavaksi.

  • Koulutiellä, EM117 (Porin Tipulan Seniorit 1980) Äänite
  • Koulutiellä, EM117 – LP-levyn etu- ja takakansi
  • Koulutiellä, EM117 Nuotti