Erkki Melartin -seuran kevätkokous 19.4.2017 – tarjolla piano-opuksen 93 ensimmäinen julkinen esitys!

Sääntömääräinen kevätkokous järjestetään Sibelius-Akatemian T-talossa (Töölönkatu 28) keskiviikkona 19.4.2017 alkaen kello 18.00. Sääntömääräisten asioiden lisäksi tilaisuudessa kuullaan maailman ensiesityksenä Erkki Melartinin pianosarja opus 93 Per speculum in enigmatae (1912-1913) pianotaiteilija Niklas Pokin tulkintana.  Sarjan puhtaaksi kirjoittanut nuottigraafikko Jani Kyllönen kertoo samalla tämän pääosin julkaisematta jääneen teoksen syntyvaiheista. Maksuttomaan tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet!

Melartinin käsikirjoituksen (Kansalliskirjasto Ms Mus 163:9)  kansilehti, joka kertoo säveltäjän päättämättömyydestä sekä opusnumeron että sarjan nimen suhteen. Koska sarjaa ei säveltäjän elinaikana julkaistu, se ei oletettavasti tyydyttänyt tekijäänsä.