Melartinia Heinäveden musiikkipäivillä ja Korsholman musiikkijuhlilla 2017

Heinäveden musiikkipäivät tarjoaa myös kesällä 2017 Erkki Melartinin musiikkia. Avajaiskonsertissa 28.6. Heinäveden kirkossa klo 19 kuullaan Sibeliuksen ja Segerstamin lisäksi Melartinin Traumgesicht, op. 70 ja Marjatta, op. 79. Solistina on Marjukka Tepponen, Helsinki Sinfoniettaa johtaa Leif Segerstam.

Korsholm Music Festival tarjoaa kesällä 2017 laajan ja monipuolisen ohjelman, jossa myös Erkki Melartin on vahvasti mukana.  Keskiviikkona 26.7. klo 19 kuullaan Kristiinankaupungin Ulrika Eleanoran kirkossa Borea-kvartetin konsertti, jossa on Leoš  Janáčekin jousikvarteton nro 2 (Listy důvěrné) lisäksi Melartinin kvartetto nro 4, op. 62, F-duuri (sama ohjelma myös tiistaina 1.8. klo 13 Vaasan baptistikirkossa).  Melartinin toinen keskeinen kamarimusiikkiteos, jousitrio. op. 133 kuullaan lauantaina 30.7. klo 18 Raippaluodon kirkossa, esittäjinä Cecilia Zilliacus, Siljamari Heikinheimo ja Joona Pulkkinen. Juhlien Melartin-tarjonnan kruunaa sinfonian nro 5, op. 90, a-molli kaksi esitystä: keskiviikkona 2.8. klo 19.30 Vaasan kaupungintalolla (Ari Rasilainen johtaa Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkestereita) ja sama uusinta torstaina 3.8. Seinäjoki-salissa kello 19.