Melartinia Suomalaisen musiikin päivänä

Erkki Melartin olisi aivan varmasti seurannut iloisena ja onnellisena konserttia, jonka musiikkikoulu Virtuksen lahjakkaat oppilaat tarjosivat Suomalaisen musiikin päivänä 8.12.2022 Oulunkylän kirkossa. Opettaja Mervi Sipola-Maliniemen ohjaamat lapset ja nuoret lauloivat sekä tuttuja (Mademoiselle Rococo, Hopoti hoi ja Mirjamin laulut I-II) että vähemmän tuttuja (kuten kuusi laulua sarjasta Lasten maailmasta, op. 141) sävellyksiä raikkaasti ja taidolla. Myös taitavia soitinesityksiä kuultiin laulujen lisäksi. Taitavana ja laulajat hyvin tuntevana säestäjänä toimi diplomipianisti Tuuli Takkala. Pahoittelen, ettei oheiseen Hopoti hoi- kuvaan mahtunut teknisten esteiden takia kuin osa taiteilijoista. Suuret kiitokset teille kaikille!

Teksti ja kuva (c) Heikki Poroila